HUSKOKKEN
  • forsiden
  • Bloggen
  • OM
  • kontakt
  • sanke guide

Hurtig luksus thai inspireret ret

4/14/2020

Kommentarer

 
Picture

thai mad er en af mine livretter

Jeg elsker thai mad. Der er så mange farver, lækre smage og så mange muligheder for at lege. Du kan lave velsmagende mad i luksus klassen på meget kort tid og du behøver ikke en gang at være god til at lave mad.

Jeg er blevet ret slag for glasnudler, når de bliver kogt al dente, har de bare den lækreste konsistens, de passer ind i både kolde og varme retter, de er smukke og så tager de kun få minutter at lave.
Man kan få dem i flere varianter, nogle er helt tynde andre brede. jeg er mest til de brede varianter.

Denne her ret lavede jeg i går aftes. Menuen skulle ellers bare have været knækbrød med ost, Det var en af de dage hvor Netflix og sofa havde overtaget det meste af dagen.
Men så skrev en ven et eller andet med en thaibox.
..Det var nok til at få Huskokken til at springe op ad sofaen, løbe ud i køkkenet i i forsøg på ikke at drukne i mundvand, tjekke køkkenets indhold for ting der "lugtede" lidt af Thailand.
​Det blev til denne her ret og hvis jeg selv skal sige det, så er det den bedste thai ret jeg til dato har fundet på!

Læs mere
Kommentarer

Huskokkens farve orgie med en flok jomfruhummer

4/14/2020

Kommentarer

 

Når man elsker at spise med øjene først..

Picture

det her skal du bruge

opskrift til 2 personer

16 jomfruhummerhaler.
2 knivspids paprika.
salt og peber
Olie til stegning.

1 dl bulgur (koges som anvist på pakken)
tilsæt 1/2 tsk gurkemeje i kogevandet

en håndfuld edamame bønner
1/2 mongo I små tern
en håndfuld fint snittet rød spidskål
2 avokadoer i tern
1 snittet forårsløg
saftren fra 1/2 lime
groft hakket frisk koriander (eller anden krydderurter du godt kan li´)
Chili flager
salt og peber

Læs mere
Kommentarer

hurtig salat med varme grønsager

4/14/2020

Kommentarer

 
Picture
Salat med lune grønsager

brug varme "elementer" i din salat

Huskokken er ret glad for hurtige salater og gerne med et par lune ting i, ud over de rå grønsager.
Alle former for stegte og bagte grønsager tilføre en salat noget ekstra smag. Der sker det når man steger eller bager, at man fremkalder noget mere dybde i smagen og giver derfor mere følelse af fylde og i salaten og den bliver mere som en solid ret, man bliver mæt af.
Mange fortrækker at lave dressing til salat, det gør jeg også en sjælen gang imellem, men har aldrig været kæmpe fan af at sovse min salat ind i dressing.
Til gengæld kan jeg rigtig godt li’ at krydre min salat med med salt og peber og andre krydderier. 
Krydderier er også med til at fremkald smag og giver et helt andet løft til din salat end dressing gør, efter min smag.
Til denne her salat som er en eksplosion af både smag og fylde, har jeg givet den smag af knust spidskommen, chiliflager og selvfølgelig salt & peber. Det er virkelig lækkert??????
Samtidig har den fået godt med krydderurter, som jeg slet ikke kan undvære når jeg laver mad.

Læs mere
Kommentarer

Mexican style med jomfruhummer og kulmulefilet

4/14/2020

Kommentarer

 

totilias holder max på både lethed og hurtighed

Picture
fuldkorns totillias med jomfruhummer og kulmule
Hjemme hos huskokken stå der ofte totilias eller taco på menuen, fordi det er så let og lækkert, men også fordi fyldet kan varieres i så mange forskellige retningen, så man behøver ikke at sidde med følelsen ”skal vi nu ha´ totilias igen..” 
..og laver du det til aftensmad, så har du let lavet den lækreste frokost til dagen efter.


Man kan sagtens selv bage brødene, det kræver ikke så meget andet en lidt tid. Jeg køber dem oftest færdige, jeg kan godt li´ at de færdige er så tynde. Det er endnu ikke lykkes mig selv at få dem så tynde selv.
Jeg køber altid de mindre totilia brød (15 cm). De er meget nemmere at styre når man spiser dem, end de store og så giver det mulighed for forskellige slags fyld hvis man har lyst til det.


Jeg er ikke så vild med dressinger og slet ikke når jeg spiser totilias og taco, det sejler ned ad fingrene og man bliver sovset ind. 
For mange er det et ”dilema” hvis ikke der er enten dressing eller salsa i, for det er jo der den mexicanske smag sidder.


Men sådan behøver det slet ikke at være. Jeg krydder min salat i stedet, med de smage jeg syntes giver den mexicanske smag. På den måde syntes jeg at det færdige resultat bliver meget mere autentisk og ser 100 gange mere lækkert ud.

Læs mere
Kommentarer

Pimp dine deller

4/4/2020

Kommentarer

 
Picture
sunde fiskefrikadeller med krydderurter

Hurtige luksus fiskefrikedeller

​Her hjemme elsker vi fiskefrikadeller, jeg er dog sjældent den der laver fiskefarsen fra bunden, selvom det faktisk ikke på nogle måder er svært..
​
Men letheden sejre som regel og mit yndlingsmenneske kan selvfølgelig bedst li´den færdig købte fars, så det bruger jeg som undskyldning for ikke at lave den selv fra bunden.

Men når det er sagt, så elsker jeg også at sætte mit eget præg, på det jeg spiser og med fiskefrikadellerne er det ikke nogen undtagelse, de bliver pimpet i stor stil.

Læs mere
Kommentarer
    Picture

    Huskokken

    Få inspiration til at lege i dit køkken. Gør noget andet end det du plejer og gør det let, spring over hvor gærdet er lavest og kom succesfuldt i mål med det..


    Kategorier

    Alle
    Aftensmad
    Dressing
    Drinks
    Fisk
    Frokost
    Mexikansk
    Morgenmad
    Salat
    Skaldyr
    Sukkerfri Dessert
    Thai
    Vegetarisk


    Arkiv

    Juni 2020
    Maj 2020
    April 2020
    Marts 2020


    RSS-feed

Tak fordi du kiggede forbi min blog..håber at se dig snart igen.
​Kh. Sine Parez/Huskokken


  • forsiden
  • Bloggen
  • OM
  • kontakt
  • sanke guide