HUSKOKKEN
  • forsiden
  • Bloggen
  • OM
  • kontakt
  • sanke guide

vodka og hybenrose sjus med lime og lakrids

6/4/2020

Kommentarer

 
Billede

Det er lige nu de blomstre

Jeg har lige lært at det ikke hedder hyben, det hedder rynket rose..det er frugten, der kommer sener på sommeren der hedder et hyben..så ved du det;)

Men for mig er og bliver det altså hyben og det er minder om barndom, hvor jeg samlede dem i stor stil, lavede parfume af bladene og vand, følelsen var så sommerlige og dejlig og det beskriver ret godt smagen i denne her drink, som ALLE der elsker sommer burde smage!

Duften af hybenroser er fantastisk og til tider lidt gennemtrængende, men tro ikke, at det her er en kvalm drik, det er det ikke!
Den er vild, den er frisk den er syrlig og sød på samme tid og jeg har lyst til at hælde den ned i rå mængder<3

Hvis du er gin-lover så byt vodkaen ud med gin..det er også en ret lækker kombi..eller lav den uden alkohol og brug ekstra danskvand stedet;)

​Se at kom ud og pluk og pluk rigeligt, du vil ikke fortryde det;)

Hybenrose sirup - Det her skal du bruge

  • 1 l hybenrosenblade (gem evt. lidt af bladene til pynt)
  • 2 dl sukker
  • saften fra 1 citron
  • saften fra 2 lime
  • ​6 dl vand
  • 1 flaske eller et syltetøjsglas 
  • evt. en lille sjat atamon 

Læs mere
Kommentarer

vild mad - smagen af danmark

6/2/2020

Kommentarer

 
Billede
smørstegt strandkål med jomfruhummerhaler og salat med sankthansurt og råsyltede rabarber

stranden leverede et perfekt måltid

Jeg syntes selv at det her er vildt smukt!..jeg havde ingen forventninger om at resultatet blev, så fantastisk som det blev..jeg ville bare lave noget sjovt og noget der så smukt ud på min nye grønne tallerken og min gule yndlings skål..det er ofte sådan tingen starter i mit køkken, inspiration fra en ting eller en farve og så er resten leg med smag og farver.

mit første sanke-måltid

Tanken om bare at kunne gå ud af sin dør og ned af vejen og samle ukrudt og blomster, er så fascinerende at det er noget jeg bliver nød til at lege lidt med.
Jeg er heldig, jeg har både strand, skov, marker, natur-områder lige uden for min hovededør. Så at åbne dørene er som at åbne døren til et kæmpe stort spisekammer..jeg skal bare lære at at finde ud af hvad der er spiseligt og hvad der ikke er.

Der er masser af fed info, man kan google sig frem til, der er virkelig oppe i tiden lige nu, at skanke, så det er bare at kaste sig ud i det.

Jeg var på en sanketur med Thomas Laursen fra Wildfooding det var så inspirerende, at jeg var helt rundtosset bagefter på den fede måde.
Jeg købt hans bøger, jeg har udstyret mig med en app der hedder vild mad og har også fået lidt super hjælp af Louise Knyberg, der er den sejeste sanke-pige på instagram..SÅÅÅÅ nu er jeg klar til at kaste mig ud i "vild sankning".
Billede
2 top lækre sanke bøger med god inspiration

Brug min opskrift som inspiration

Jeg har ikke "mål" på opskriften idag, men lad dig inspirere og se hvad du kan finde ude i naturen der hvor du bor. Finder du strandkål og/eller sankthansurt, så prøv denne her. Det er længe siden jeg har lavet noget jeg var så vild med som det her<3


det her skal du bruge

Smørstegt Strandkål
  • Strandkål
  • smør
  • pillede jomfruhummerhaler
  • paprika

Salat med Sankthansurt og rabarber
  • Sankthansurt
  • Råsyltede rabarber
  • Hyben rosenblade (eller anden rose)

Sådan her gør du

Smørstegt Strandkål

  • Skyl strandkålen grundigt fri for sand, pluk bladene fra stænglerne (de kan sikkert sagtens bruges, men jeg tog dem fra) hvis blomsterne er pæne, så tag et par klaser med.
  • Du skal bruge to pander, en til jomfruhummerhalerne og en til strandkålen.
  • smelt en god klat smør på en varm pande. vend strandkålen i smørret et lille minuts tid, krydder med salt og peber. 
  • Fordel kålen på en tallerken.
  • Hæld en lille sjat olie på en varm pande, vende jomfruhummerhalerne i olien, smag til med paprika, salt og peber. Hældes over strandkålen (gerne med den saft der kommer fra halerne også).

Sankthansurt og rabarber salat
​
  • Skyl sankthansurten grundigt for sand. Pluk bladene fra stilken, fyld dem i en skål.
  • Fyld syltede rabarber på i passende mængde og gerne lidt af saften også.
  • Snit hybenblade og drys over.
ENJOY og velbekommen.
Kh. Huskokken & Sine

Hvis du kan li´mine opskrifter og mine billeder, bliver inspirert til at teste mine opskrifter, har spørgsmål eller andet, så bliver jeg virkelig glad for at høre fra dig. 
..OG du må dele alt det du vil. Jeg elsker at blive tagget i dine billeder, det er min benzin til at blive ved med at dele mine opskrifter med dig <3
Kommentarer
    Picture

    Huskokken

    Få inspiration til at lege i dit køkken. Gør noget andet end det du plejer og gør det let, spring over hvor gærdet er lavest og kom succesfuldt i mål med det..


    Kategorier

    Alle
    Aftensmad
    Dressing
    Drinks
    Fisk
    Frokost
    Mexikansk
    Morgenmad
    Salat
    Skaldyr
    Sukkerfri Dessert
    Thai
    Vegetarisk


    Arkiv

    Juni 2020
    Maj 2020
    April 2020
    Marts 2020


    RSS-feed

Tak fordi du kiggede forbi min blog..håber at se dig snart igen.
​Kh. Sine Parez/Huskokken


  • forsiden
  • Bloggen
  • OM
  • kontakt
  • sanke guide