Det er næsten som et Kinderæg.. du får 3 opskrifter til din lækkersulte og alle sammen sukkerfri3/25/2020 Havregrød når du er lækkersulten..JA tak
Jeg er ikke ”morgenmad spiser typen”, men nogle gange hvis jeg bliver lækkersulten, så laver Huskokken havregrød til mig;)
Jeg spiser ikke sukker, det vil sige jeg spiser ikke slik, kage, desserter, is og den slags, men det sukker der er i for eksempel det brød jeg køber, eller især den vin jeg drikker, er jeg glad for og vil IKKE undvære Så når jeg bliver trængende efter lækkert, så må huskokken i det kreative køkken. Her er tre eksempler på sukkerfri lækkerier efter mit hjerte (og mundvand). Alle dele kan du bruge til morgenmad, til at stille din lækkersult, til del af en lækker brunch eller en sukkerfri dessert. Blåbær havregrød med topping
(måle forhold her er baseret på at du gemmer noget af grøden til klatkager)
2 ½ dl havregryn 2 1/2 dl vand 2 ½ dl mælk 1 ½ dl blåbær (gerne frosne, så splatter de ikke lige så meget ud) Salt Du kan evt. erstatte mælk med vand, men hvis du vil lave klatkager af grøden senere, så bliver de slatne og kedelige i smagen hvis du ikke har brugt mælk. Topping
Mango i små tern
Blåbær Kokosmel Sådan gør du
Bring vand, mælk og havregryn i kog, ved middel varme under omrøring, når grøden begynder at få en lind konsistens, tilsættes blåbær, smag til med lidt salt.
Du kan toppe med alt hvad du har lyst til eller bare spise grøden som den er. Klatkager af havregrød
250-300 g havregrød
1 æg ½-1 dl mælk ½-1dl mel 1 knivs. bagepulver 1 spsk. neutral olie Evt. 1 lille skefuld kokospalme sukker eller honning ½ tsk vanilje pulver el. ½ stang vanilje Smør til stegning (du kan bruge olie, men jeg syntes smagen er meget bedre med smør) Topping
Mango i små tern
Granatæble Frisk hakket mynte Kokosmel Eller hvad du har lyst til;) Sådan gør du
Pisk æg luftig, blad de øvrige ingredienser i til en tyk men stadigvæk flydende masse, hvis din dej er blevet for tyk så tilsæt lidt mere mælk og er den for tynd så tilsæt lidt mere mel.
Opvarm en pande og smelt en klat smør. Brug en ske til at lægge klatter på panden, de flyder lidt ud, så sørg for at der er afstand imellem dem, ellers hænger de fast i hinanden. Steg dem ved middel varme, til de er gyldne og sprøde på begge sider. Stegte bananer i skræl
|
HuskokkenFå inspiration til at lege i dit køkken. Gør noget andet end det du plejer og gør det let, spring over hvor gærdet er lavest og kom succesfuldt i mål med det.. Kategorier
Alle
Arkiv
Juni 2020
|