HUSKOKKEN
  • forsiden
  • Bloggen
  • OM
  • kontakt
  • sanke guide

Det er næsten som et Kinderæg.. du får 3 opskrifter til din lækkersulte og alle sammen sukkerfri

3/25/2020

Kommentarer

 
Picture
Havregrød med blåbær og topping

Havregrød når du er lækkersulten..JA tak

Jeg er ikke ”morgenmad spiser typen”, men nogle gange hvis jeg bliver lækkersulten, så laver Huskokken havregrød til mig;)


Jeg spiser ikke sukker, det vil sige jeg spiser ikke slik, kage, desserter, is og den slags, men det sukker der er i for eksempel det brød jeg køber, eller især den vin jeg drikker, er jeg glad for og vil IKKE undvære


Så når jeg bliver trængende efter lækkert, så må huskokken i det kreative køkken.


Her er tre eksempler på sukkerfri lækkerier efter mit hjerte (og mundvand).


Alle dele kan du bruge til morgenmad, til at stille din lækkersult, til del af en lækker brunch eller en sukkerfri dessert.

Blåbær havregrød med topping

(måle forhold her er baseret på at du gemmer noget af grøden til klatkager)


2 ½ dl havregryn
2 1/2 dl vand
2 ½ dl mælk
1 ½ dl blåbær (gerne frosne, så splatter de ikke lige så meget ud)
Salt


Du kan evt. erstatte mælk med vand, men hvis du vil lave klatkager af grøden senere, så bliver de slatne og kedelige i smagen hvis du ikke har brugt mælk.
​

Topping

Mango i små tern
Blåbær
Kokosmel

Sådan gør du

Bring vand, mælk og havregryn i kog, ved middel varme under omrøring, når grøden begynder at få en lind konsistens, tilsættes blåbær, smag til med lidt salt.
Du kan toppe med alt hvad du har lyst til eller bare spise grøden som den er.

​

Klatkager af havregrød

250-300 g havregrød
1 æg
½-1 dl mælk
½-1dl mel
1 knivs. bagepulver
1 spsk. neutral olie
Evt. 1 lille skefuld kokospalme sukker eller honning
½ tsk vanilje pulver el. ½ stang vanilje 
Smør til stegning (du kan bruge olie, men jeg syntes smagen er meget bedre med smør)
​

Topping

Mango i små tern
Granatæble
Frisk hakket mynte
Kokosmel
Eller hvad du har lyst til;)

Sådan gør du

Pisk æg luftig, blad de øvrige ingredienser i til en tyk men stadigvæk flydende masse, hvis din dej er blevet for tyk så tilsæt lidt mere mælk og er den for tynd så tilsæt lidt mere mel.
Opvarm en pande og smelt en klat smør. Brug en ske til at lægge klatter på panden, de flyder lidt ud, så sørg for at der er afstand imellem dem, ellers hænger de fast i hinanden.
Steg dem ved middel varme, til de er gyldne og sprøde på begge sider.

Stegte bananer i skræl
​med peanutbutter skum

Peanutbutter skum

(kan evt laves i forvejen og stilles på køl)
2 spsk crunchy peanut butter (jeg bruger den fra Urtekram)
¼ l piskefløde

Sådan her gør du

Peanutbutter er ret fast i konsistensen og kan være lidt svær at vende i flødeskummet, så tag en lille skål og rør peanutbutter ud med lidt fløde, så det får en cremet konsistens.
Pisk resten af fløden til den er blevet til en tyk creme UDEN at være blevet til flødeskum. Vend peanutbutter cremen i skummet. Det bliver tykkere mens du vender det sammen.
Stil på køl til du skal bruge det.

Stegte bananer i skræl

2 bananer med skræl, flækket på midten
2 knivs. Vaniljepulver eller ½ stang vanilje
Smør til stegning

Picture
Stegte bananer med peanutskum og blåbær havregrøds klatkager

Sådan her gør du

Kom en god klat smør på en varm pande og lad smørret bruse op. Drys bananerne med vanilje pulver og læg dem med ”kødsiden” ned mod panden. Lad dem stege et par minutter til de er blevet gyldne i farven. 
De skal ikke vendes.

Topping


​
Revet limeskal 
Groft hakket peanut


Toppingen tilfører virkelig noget lækkert og friskt både til bananerne som er ret som og skummen der er ret fed. Den syrlige smag af lime pifter op og knas i peanuts´ne giver konsistens i den ellers ret bløde ret.


Skrællen på bananerne spises ikke, men det ser super flot ud når du anretter og de forbliver lidt mere faste i kødet, når de får lov at beholde skrællen på.
Jeg er ikke til alt for modne bananer, så derfor køber jeg dem altid når de er lidt grønne i skrællen, men hvis du godt kan li den søde og parfumerede smag bananer får når de modnes, så bruger du bare dem.

Enjoy
Kh. Huskokken

PS. Jeg vil rigtig gerne høre hvad du syntes, hvis du prøver nogle af mine opskrifter, eller hvis du har spørgsmål;)
Kommentarer
    Picture

    Huskokken

    Få inspiration til at lege i dit køkken. Gør noget andet end det du plejer og gør det let, spring over hvor gærdet er lavest og kom succesfuldt i mål med det..


    Kategorier

    Alle
    Aftensmad
    Dressing
    Drinks
    Fisk
    Frokost
    Mexikansk
    Morgenmad
    Salat
    Skaldyr
    Sukkerfri Dessert
    Thai
    Vegetarisk


    Arkiv

    Juni 2020
    Maj 2020
    April 2020
    Marts 2020


    RSS-feed

Tak fordi du kiggede forbi min blog..håber at se dig snart igen.
​Kh. Sine Parez/Huskokken


  • forsiden
  • Bloggen
  • OM
  • kontakt
  • sanke guide