huskokkens mangodressing
Jeg er ikke den store tilhænger af dressinger, jeg er meget mere til at krydder min salat og min mad med krydderier og krydderurter. Dressing er for fedtet og får alt til at smage af det samme. Men en gang imellem laver jeg dressinger, især hvis jeg laver thai inspireret mad, eller mexikansk, så er enten en peanutdressing eller mangodressing som her top lækkert.
Mangodressing kan laves på et utal af måder, så dybest set er det bare at lege lidt med en mango og en stavblinder og så tilsætte smage du godt kan li´ og noget væde, så det ikke er alt for tykt. BONUS INFO Hvis ikke du kan finde mango, eller den ikke er moden nok, så køb den på frost, de er nemme at have med at gøre og ofte meget søde og saftig og derfor super gode at bruge til dressinger og pure og den slags. hvad passer mangodressing til
Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan bruge din mango dressing til. Jeg syntes som sagt den er super lakker til en thai inspireret salat, evn med rejer eller hummerhaler.
Hvis du er kødspiser, så lav en lakker kylling salat eller sandwichs. Eller lav en wap til frokost med lidt avokado i tern, et par tynde skiver frisk mozerella lidt blandet salat og mangodressing over. Kog nogle glasnudler, lad dem køle af, bland med agurk i tynde tændstik strimler, fint snittet spidskål og lidt hakket peanuts og lidt af den lækre mangodressing.. det her skal du bruge
1 moden mango eller ca.200 g optøet mango
saften fra 1 limefrugt 1/2 tsk sød paprika 1 tsk flydende honning (kan undlades) 1/2 frisk fint hakket chili 1/2 dl vand 1/2 dl olie salt og frisk kværnet peber sådan her gør du
Bland alle ingredienserne sammen, undtagen vand. Vandet bruger du til sidst til at regulere konsistensen på din dressing. Du kan også undlade at bruge vand og stedet bruge mere olie. Eller omvendt du kan undlade at bruge olie og så kun bruge vand.
Jeg syntes dog der skal lidt olie i, det gør dressingen en lille smule mere cremet. En variation til dressingen, erstat vand og olie med yoghurt eller cremefrasih og tilsat 1 tsk dijonsennep Hæld dressingen på en flaske eller lille beholder. Den holder sig fint i køleskabet i 3-5 dage. Enjoy Kh. Huskokken PS. Spørgsmål og kommentere er meget velkommne og jeg vil elske at høre fra dig hvis du laver nogle af mine opskrifter <3 |
HuskokkenFå inspiration til at lege i dit køkken. Gør noget andet end det du plejer og gør det let, spring over hvor gærdet er lavest og kom succesfuldt i mål med det.. Kategorier
Alle
Arkiv
Juni 2020
|