thai mad er en af mine livretter
Jeg elsker thai mad. Der er så mange farver, lækre smage og så mange muligheder for at lege. Du kan lave velsmagende mad i luksus klassen på meget kort tid og du behøver ikke en gang at være god til at lave mad.
Jeg er blevet ret slag for glasnudler, når de bliver kogt al dente, har de bare den lækreste konsistens, de passer ind i både kolde og varme retter, de er smukke og så tager de kun få minutter at lave. Man kan få dem i flere varianter, nogle er helt tynde andre brede. jeg er mest til de brede varianter. Denne her ret lavede jeg i går aftes. Menuen skulle ellers bare have været knækbrød med ost, Det var en af de dage hvor Netflix og sofa havde overtaget det meste af dagen. Men så skrev en ven et eller andet med en thaibox. ..Det var nok til at få Huskokken til at springe op ad sofaen, løbe ud i køkkenet i i forsøg på ikke at drukne i mundvand, tjekke køkkenets indhold for ting der "lugtede" lidt af Thailand. Det blev til denne her ret og hvis jeg selv skal sige det, så er det den bedste thai ret jeg til dato har fundet på! det her skal du bruge
glasnudler kogt som anvist på pakken (ca.150 g kogte pr pers)
14-20 pillede jomfru hummer haler 1 squash 2 snittet forårsløg 1 stor håndfuld groft hakket koriander 2 spsk hakkede peanut lille sjat neutral olie (koldpresset raps eller andet) dressing 1 spsk peanutbutter saften fra 1 lime 2 spsk soya 1 tsk fish sauce 2-3 spsk vand sådan her gør du
Rør peanutbutter op med limesaften og terayaki eller soya, det skille til at starte med, men hav lidt tålmodighed med at røre.
Tilsæt vandet lidt efter lidt. Hvis dressingen er for tyk, tilsætter du lidt ekstra vand. Kog glasnudler som anvist på pakken. (de fås glutenfri varianter) Brug en bred kartoffelskræller og lav lange brede strimler af squashen. Opvarm en pande med olie. HUSK panden SKAL være HELT varm, inden du vender squash strimlerne. Vend squash strimlerne og groft hakkede peanut, hurtigt på panden i 30 sekunder og drys med salt og peber. Pil jomfruhummerhalerne og fjern tarmen (den er fyldt med sand) skyl dem og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Hæld olie på en godt opvarmet pande (det er vigtigt den er varm) Læg halerne på og steg dem et minuts tid på hver side. Hvis de er meget små så mindre tid. Lige inden de tages af krydder du med salt, peber. Vend squash med glasnudler, koriander og forårsløg og jomfruhummerhalerne. Serveres straks og hæld den mængde dressing over du har lyst til. Enjoy Kh. Huskokken |
HuskokkenFå inspiration til at lege i dit køkken. Gør noget andet end det du plejer og gør det let, spring over hvor gærdet er lavest og kom succesfuldt i mål med det.. Kategorier
Alle
Arkiv
Juni 2020
|