HUSKOKKEN
  • forsiden
  • Bloggen
  • OM
  • kontakt
  • sanke guide

Salat med stegte rejer og lyn bærkompot med lyserødt skum

5/14/2020

Kommentarer

 
Billede
hurtig salat med stegte lyn rejer

flot mad, indbydende mad, smuk mad er ikke ensbetydende med at det er kompliceret..

Jeg oplever indimellem at nogle reager på mine mad billeder, med at de tror det ikke er for dem, fordi de syntes det ser vildt flot ud (og tak iøvrigt). De siger at de ikke kan lave komplicerede retter. Men ved du hvad lagt de fleste retter der bliver lavet hos Huskokken er super hurtige, få ingredienser og på ingen måder mesterværker, det er helt almindelig (oftest usunde retter) hverdagsmad, men fordi jeg "pimper" min mad kommer det til at ligne en hverdagsfest istedet for hverdagskost.

det er så lidt der skal til for at få det til at se luksus agtigt ud

For mig er det nemt, at få maden til at se ekstra fantastisk ud, for jeg er meget kreativ og har altid "leget" med mad. Men for en der ikke er vant til den store kreativitet, kan det være svært at se hvad det er der skal til..det ser for dem bare svært ud.

Små tip du kan bruge til at få din hverdags salat til at ligne hverdagsfest

  • Skær ud i ensartede stykker, enten alle fint skåret, eller alle i stor stykker, i aflange stykker. Det betyder ikke at hvor du for eksempel bruger løg, at de skal være i kæmpe stykker, hvis nu du har valgt at skære din salat i store stykker.
  • Tænk i farver når du handler, hvilke farver ser godt ud sammen. Udfordre dig selv lidt også selvom du måske er i til om, om det passer sammen..den eneste måde du finder ud af det på er ved at prøve.
  • Brug krydderurter, det pepper aller retter og salater op, både i smag og udsende.
  • Brug spiselige blomster.
  • Leg med i stedet for altid at blande det hele sammen, at lægge salaten i lag, eller i grupper på tallerknen.
  • Være ikke bange for at gøre noget andet end det du plejer. Du må godt lege med maden;)

Salat med stegte rejer

Det her er en lyn hurtig salat som jeg ofte laver i flere forskellige variationer, opskriften er beregnet pr person. Jeg laver ofte dobbelt portion, så jeg har til enten frokost eller aftensmad dagen efter.

det har skal du bruge

1 håndfuld fint snittet Iceberg salat
1 1/2 dl Edamame bønner
1 i tern Avokado
8 cm Agurk mindre stykker
1 håndfuld fint snittet rød spidskål
ca.100 g wannamei rejer, eller andre store rejer uden skald og haler
1/2 tsk Spidskommen 
1/2 dusk frisk koriander (ca halvdelen af de bakker man køber i supermarkederne)
1/2 duskrisk oregano 
1/2 tsk paprika og en sjat olie

Sådan her gør du

Bland alle grønsagerne med krydderurter og spidskommen. Smag til med salt og peber.
Opvarm olien på en pande med rigtig god varme. tilsæt paprika og rejer og vend dem hurtigt på panden et minutstid.
Hæld dem over salaten og gerne den væde der er i panden også.
​Pimp evt med spiselige blomster eller lidt ekstra krydderurter.

Spises straks, evt. med lidt godt brød.

og så til det søde..

Billede
SUKKERFRI BÆR KOMPOT MED LUSERØDT SKUM

yndlingsmenneskets yndlings dessert 

Denne her dessert er i øjeblikket mit yndlingsmenneskes favorit dessert og så let at han sagtens selv kan lave den.
Det er en klassiker du sikkert kender i forvejen fra din barndom, jeg kommer ihverfald tilbage til min bedstemors køkken når jeg spiser den:)
Er du ikke til sukkerfri, tilsætter du sukker som det passer dig;) Jeg bruger en lille smule honning eller lidt kokospalmesukker.
Den kan spises både varm eller kold, min vi er helt klart til den kolde version.

det her skal du bruge

3-4 pers.

250 g frosne hindbær 
250 g frosne jordbær 
1 spæk limesaft
ca.2 spsk honning eller palmesukker
korn fra 1 stang vanilje 

​Skum
1/4 piskefløde
​ca. 1 dl af saften fra kompotten

sådan her gør du

De frosne Jordbær og hindbær fyldes i en gryde, sammen med limesaft honning og vanilje og koges ved middelvarme, under forsigtig omrøring, så bærrene ikke bliver for maste. Jeg plejer at give dem indtil hindbærene er helt optøede, her efter tager jeg gryden fra varmen også selv om ikke alle jordbærrene endnu ikke er helt optøede. Lad komposten blive i gryden og sæt låg over.
smag på kompotten og tilsæt evn ekstra honning, hvis du ønsker kompotten lidt mere sød.
Jeg syntes det er super lækkert når den er lidt syrlig i smagen, især fordi det klær flødeskummen rigtig godt hvis ikke det er alt for sødt, men det er en smags sag, så prøv dig evn lidt frem.

Lad det stå og køle af under låg i 20-30 minutter.
tag en ske og sigt ca en dl af saften fra til den lyderøde skum.

sæt evt kompotten på køl.

Pisk fløden halvvejs færdig og hæld bærsaften i, (det betyder ikke noget hvis der er lidt hindbær kærner i saften) rør det forsigtigt sammen indtil skummen har en let og luftig konsistens.

Fyld kompotten på et par skåle og tilføj lidt skum

​Pimp din dessert med spiselige blomster, mynte blade eller evt lidt revet chokolade.
Jeg elsker at bruge fine små skåle som jeg finder rundt omkring. Dem du ser på billedet er fra AURA living, de er ud af en hel serie i samme stil, som jeg helt sikkert skal eje meget mere af <3
Hvis nu du syntes det her er vildt lækkert og kaster dig ud i en eller flere af mine opskrifter, så bliver jeg gladere end du kan forestille dig, hvis du smider en kommentar enten her eller på de sociale medier.. eller hvis du deler dine mad billeder og tagger mig. Det er nemlig det der driver lysten til at dele mine opskrifter og tips med dig<3

Enjoy
Kh. Huskokken/Sine Parez

Kommentarer
    Picture

    Huskokken

    Få inspiration til at lege i dit køkken. Gør noget andet end det du plejer og gør det let, spring over hvor gærdet er lavest og kom succesfuldt i mål med det..


    Kategorier

    Alle
    Aftensmad
    Dressing
    Drinks
    Fisk
    Frokost
    Mexikansk
    Morgenmad
    Salat
    Skaldyr
    Sukkerfri Dessert
    Thai
    Vegetarisk


    Arkiv

    Juni 2020
    Maj 2020
    April 2020
    Marts 2020


    RSS-feed

Tak fordi du kiggede forbi min blog..håber at se dig snart igen.
​Kh. Sine Parez/Huskokken


  • forsiden
  • Bloggen
  • OM
  • kontakt
  • sanke guide