HUSKOKKEN
  • forsiden
  • Bloggen
  • OM
  • kontakt
  • sanke guide

vodka og hybenrose sjus med lime og lakrids

6/4/2020

Kommentarer

 
Billede

Det er lige nu de blomstre

Jeg har lige lært at det ikke hedder hyben, det hedder rynket rose..det er frugten, der kommer sener på sommeren der hedder et hyben..så ved du det;)

Men for mig er og bliver det altså hyben og det er minder om barndom, hvor jeg samlede dem i stor stil, lavede parfume af bladene og vand, følelsen var så sommerlige og dejlig og det beskriver ret godt smagen i denne her drink, som ALLE der elsker sommer burde smage!

Duften af hybenroser er fantastisk og til tider lidt gennemtrængende, men tro ikke, at det her er en kvalm drik, det er det ikke!
Den er vild, den er frisk den er syrlig og sød på samme tid og jeg har lyst til at hælde den ned i rå mængder<3

Hvis du er gin-lover så byt vodkaen ud med gin..det er også en ret lækker kombi..eller lav den uden alkohol og brug ekstra danskvand stedet;)

​Se at kom ud og pluk og pluk rigeligt, du vil ikke fortryde det;)

Hybenrose sirup - Det her skal du bruge

  • 1 l hybenrosenblade (gem evt. lidt af bladene til pynt)
  • 2 dl sukker
  • saften fra 1 citron
  • saften fra 2 lime
  • ​6 dl vand
  • 1 flaske eller et syltetøjsglas 
  • evt. en lille sjat atamon 

Hybenrose sirup - sådan gør du

  • Skyl hybenrosenbladen forsigtigt i en si.
  • Bring sukker og vand i kog og lad det koge i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt citron og lime saften og lad det kog med i et minuts tid.
  • Tag gryden fra varmen og tilsæt hybenrosenbladene, rør rundt til bladene er "slasket" sammen.
  • Lad det stå i gryden og køle ned under låg.
  • Hæld en lille sjat atamon i syltetøjs glasset og ryst så det fordelse rundt i hele glaset/flasken, hæld overskyden atamon ud af flasken.
  • Hæld siruppen og bladene i glasset, sæt på køl og lad det evt. trække natten over.

Du kan vælge at si bladene fra, så holder siruppen sig længere. Jeg har beholdt mine i. Men det vare heller ikke længe før det er drukket, så holdbarheden er ikke så vigtig;)

sjussen - det her skal du bruge

Til 2 sjusser

1 dl Hybenrose sirup
1/2 dl vodka 
1/2 dl æggehvider (kan undlades, men så får du ikke det fine skum på toppen)
1 lille tsk rålakridspulver 
4 isterninger
2 dl champagne (eller danskvand)
saften af 1 limefrugt

2 glas med isterninger
2 lakridsrødder
hybenrosenblade
rålakridspulver

sjussen - sådan her gør du

  • Æggehvider, limesaft, hybenrosesirup og vodka shakes først uden is..der skal rystes godt til og gerne længe, det er god træning og æggehviderne laver smukt skum, så giv den lige en omgang længere;) 
  • Tilsæt 3-4 isterninger og shake igen en ordentlig omgang..tæl til 30 og du er ved at være der.
  • Fyld 2-3 isterninger i hvert glas.
  • Hæld forsigtigt drinken i glassen. 
  • Hæld danskvand eller champagne forsigtigt i, så det ikke skummer over.
  • Pynt med hybenrosenblade, rålakridspulver og revet limeskal, brug lakridsrod som rørepinde..drik straks<3

ENJOY og skål.
Kh. Huskokken & Sine

Hvis du kan li´mine opskrifter og mine billeder, bliver inspirert til at teste mine opskrifter, har spørgsmål eller andet, så bliver jeg virkelig glad for at høre fra dig. 
..OG du må dele alt det du vil. Jeg elsker at blive tagget i dine billeder, det er min benzin til at blive ved med at dele mine opskrifter med dig <3
Billede
Kommentarer
    Picture

    Huskokken

    Få inspiration til at lege i dit køkken. Gør noget andet end det du plejer og gør det let, spring over hvor gærdet er lavest og kom succesfuldt i mål med det..


    Kategorier

    Alle
    Aftensmad
    Dressing
    Drinks
    Fisk
    Frokost
    Mexikansk
    Morgenmad
    Salat
    Skaldyr
    Sukkerfri Dessert
    Thai
    Vegetarisk


    Arkiv

    Juni 2020
    Maj 2020
    April 2020
    Marts 2020


    RSS-feed

Tak fordi du kiggede forbi min blog..håber at se dig snart igen.
​Kh. Sine Parez/Huskokken


  • forsiden
  • Bloggen
  • OM
  • kontakt
  • sanke guide